Safranbolu Muhtarlar Derneği

Derneğimiz 26 Mayıs 2009 tarihinde 22 kurucu üye ile resmen kurulmuştur. 01 Haziran 2009 tarihinde faaliyete başlamıştır. Derneğimizin Atatürk Mahallesi Sadri Artunç Caddesi Kaya Çarşısı No:43 Safranbolu adresinde faaliyet devam etmektedir. Derneğimizin kuruluş amacı muhtarlarımızı bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde hareket etmek; köylerimizin ve mahallerimizin sorunlarını kendi aramızda tartışarak birliktelik içinde resmi kurumların bize vermiş olduğu destekler çerçevesinde hizmetlerimizi, hızlı ve adil bir şekilde Safranbolu köy ve mahalle halkına sunmaktır. Derneğimiz 22 kurucu üye ile kurulmasına rağmen şuandaki üye sayısı 40 köy ve 20 mahalle olmak üzere 60’e ulaşmıştır. Ayrıca Derneğimizde mesai saatleri içerisinde 1 sözleşmeli personelimiz (Yasemin Atıcı) çalışmaktadır. Derneğimizde köy muhtarlarımızın nikah ve veraset ve intikal işlemlerini yapılmaktadır.